Nieuwe campagne moet seksueel ongewenst gedrag op werk bespreekbaar maken

Nieuws

14/5/2024

-

Elise Spiering

De overheidscampagne 'met elkaar trekken we de grens' is dinsdag 19 maart van start gegaan. Want het blijkt "een diepgeworteld probleem in de Nederlandse werkcultuur," aldus demissionair minister Karien van Gennip.

De campagne spoort organisaties aan om over omgangsvormen te praten. Dit moet het voor werkenden makkelijker maken om aan te geven wat wél of niet gewenst is en om grensoverschrijdend gedrag te melden.

Veel grensoverschrijdend gedrag op werkvloer

Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat 47 procent van de werknemers vindt dat seksueel grensoverschrijdend gedrag vaak voorkomt. Vier op de tien ondervraagden geven aan dat er op het werk tegenwoordig vaker over omgangsvormen wordt gesproken, onder invloed van incidenten die in de media breed zijn uitgemeten. Zes op de tien merken hier echter niets van, en de campagne moet dat veranderen.

Lees ook: Wanneer is verbaal gedrag grensoverschrijdend? 

Praten leidt tot minder grensoverschrijdend gedrag

Uit het onderzoek blijkt ook dat 55 procent van de mensen vindt dat praten over omgangsvormen tot minder grensoverschrijdend gedrag op het werk leidt. Volgens demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is seksueel grensoverschrijdend gedrag "een diepgeworteld probleem" in de Nederlandse werkcultuur. "In een veilige samenleving is het cruciaal dat we het met elkaar hebben over gewenst en ongewenst gedrag. Dat geldt zeker ook op de werkvloer”, aldus Van Gennip.

De website van de campagne bevat informatie en materialen om het gesprek over grensoverschrijdend gedrag te voeren.

Extern vertrouwenspersoon inhuren

Om in gesprek te kunnen gaan over gewenst- en ongewenst gedrag, is het van belang dat er een veilige werksfeer heerst waarin werknemers zich durven uit te spreken. Een extern vertrouwenspersoon kan helpen om een veilige werkplek te creëren. Door een extern vertrouwenspersoon in te huren, kunnen werknemers situaties vroegtijdig aankaarten en oplossen, zonder dat de werkgever hiermee belast wordt.

Een gesprek maakt zoveel meer duidelijk

Herken jij ongewenst gedrag binnen jouw organisatie? Of wil je als organisatie een voorlichting voor personeel over dit onderwerp? Neem eenvoudig contact met ons op door te bellen: 06- 202288 45 of door te mailen: contact@anderewending.nl 

Kijk voor meer informatie op: www.anderewending.nl 

Elise Spiering

Zodra mensen met verschillende wereldbeelden door één deur moeten, is het niet vreemd dat frictie ontstaat op de werkvloer. Ik ben geïnteresseerd in ieders eigen en unieke verhaal en help graag met het oplossen en begeleiden van arbeidskwesties.